David Bowies horoskop
Den danske Pige – Lili Elbe
19. maj 2020
Amy Winehouse horoskop
Amy Winehouse
21. maj 2020

David Bowies horoskop

flammer i ansigtEn af de mest originale stemmer i rock og roll i næsten 50 år.
Forkæmper for mystik, oprørskhed og nysgerrighed i sin musik.  Ikon for mennesker og i mange forklædninger: androgyn, orange-hår, rum mand fra det ydre rum, velklædt, blåøjet funk mester, stof-elskende ”art rocker”, new-wave hit-maker, hård rocker, techno entusiast og jazzz impressionist.  David Bowies flair for det teatralske vandt ham utallige fans. Hans indflydelse på musikverden har været enorm. Kilde: www.rollingstone.com

David Bowies horoskop 2 (1)I David Bowies horoskop ser vi med det samme, at de fleste planeter er i øvre halvbue.
Det kan fortolkes som, at man oplever, at ting sker i ens liv, som man ingen indflydelse synes at have på, så man kan let føle, at man ikke har kontrol over tilværelsen. Den smuldrer ligesom.
Et tema for David Bowie var derfor at få kontrollen over sit liv og at finde tryghed – et ankerpunkt, et holdepunkt i livet.  Med 3 planeter i Stenbukken, hvoraf én er Solen, skulle man tro, at han havde en solid jordforbindelse.

Men med Solen i 12. hus og i kvadrat til Neptun i 8. hus bliver tyngdekraften så at sige ophævet.
Neptun giver sig på det ubevidst niveau til kende som forvirring og kaos – mangel på selvtillid og sansen, for hvem man er, udviskes. Følelsen af magtesløshed fører ofte til eskapisme i stoffer og alkohol.
Senere tilføjes sansen for det mystiske. Illusion, fantasi og bedrag – noget er andet end det synes at være – en anden dimension. 12. og 8. hus forstærker sansen for universet, rummet – psyken, det okkulte og det seksuelle.
Når man efter mange år får mere styr på energierne, kan de højere kvaliteter af Neptun – intuition og indsigt – gøre sig gældende i form af kunstnerisk sensitivitet, kreativitet og udtryk.

Og det er præcist det, som de 3 planeter Solen, Mars og ikke mindst Merkur i Stenbukken gjorde DB i stand til – at give sine fantasier og inspirationer form – i form af musikalsk og scenisk udtryk.

Denne udviklingshistorie ser lige præcis ud til at gælde for David Bowie.

Solen er i konjunktion med Mars og Merkur (5. hus hersker) – dramatisk, kraftfuld kommunikation inden for diabolsk rummandshowbusiness. Neptun er medhersker over 1. hus – han har derfor let ved at nå ud over scenekanten.
Solen er tillige i gensidig reception med Saturn – man vil nå højere og mere og påtager sig alt for meget ansvar – kan drives til at bevise, at man er god nok ved at præstere. Bliver til sidst sin egen autoritet og en autoritet for andre. Igen kan ser det ud til at passe fint med David Bowies liv.

Søgen efter identitet og at få selvværd bliver derfor andre temaer i hans liv og det bekræftes endda af herskerne over ascendant og 2. hus, som er under pres.

Det samme gælder herskerne over forældre-aksen Merkur og Jupiter. Det er ensbetydende med manglende støtte fra forældrene i barndommen. Specielt når faren er fraværende (Saturn retrograd), er der ingen rollemodel og ingen kærlig autoritet, der kan støtte éns udvikling. Dette medfører stort behov for at finde sin identitet og for accept og anerkendelse.

Identitetstemaet blev netop DB’s varemærke. Som forklædningens mester legede han med og udforskede identitet i sine utallige udklædninger.

Solen er ydermere i quindicile aspekt (165˚) til Månen. Det betyder en meget stærk drift – grænsende til en tvangstanke – om at tilfredsstille sine emotionelle behov og at være meget optaget af sig selv. Forbindelsen mellem Sol og Månen kan også tolkes som, at tryghed for David Bowie er at opnå anerkendelse.

med hageskægMånen er i Løven – behovet for at blive respekteret, elsket og værdsat ved at være det dramatiske midtpunkt. Månen er også i konjunktion med descendanten, dvs. det store ønske om at være populær hindrer én i at blive voksen. Igen ser vi det bekræftet i DB’s liv.

Månen er i konjunktion med Saturn, hvilket bl.a. står for tendens til at isolere sig og behov for privathed pga. emotionel usikkerhed. David Bowie skulle uden for scenen have været et meget privat menneske, værnede om sit privatliv og trak sig i perioder helt tilbage. Det siges også, at han var bekymret over, at psykiske problemer, som havde ramt hans halvbror og onkel, også skulle ramme ham.
Emotionelle frustrationer og tendens til depression bekræftes af Månens forbindelse med Saturn og Pluto.
Saturn og Pluto betyder også store ambitioner, alvor og en beslutsom tilgang – behov for kontrol og at planlægge sin måde at fungere på – antydning af hans mange måder at fremstille sig på. Han har selv fortalt, at han havde brug for udtrykke sig igennem andre figurer på scenen.

Månen, Saturn og Pluto er alle i 7. hus – det er her han møder sit publikum.
Pluto her er ikke alene ensbetydende med enorm offentlig entusiasme og projektion, men også behov for kontrol over sit publikum. Og det er netop, hvad der siges om meget af hans musik, som i nogle numre gentager samme sekvens igen og igen og derved skaber en slags hypnotisk effekt. Med Saturn herskende over 12. hus får vi tillige gentaget det mystiske og de andre dimensioner.

Pluto er i konjunktion med Saturn – ambitioner og kontrol mødes med styrke og genfødsel. m briller
Gamle mønstre skal transformeres, nye rekorder skal sættes og konstante stærke genfødsler. Igen får vi bekræftelse af forvandlingstemaet, men ikke tilstrækkeligt overbevisende. Hvor ser vi hans mange forklædninger?

Det gør vi via Uranus, ascendanthersker. Uranus udtrykker excentricitet, individualitet og intensitet – et elektrisk, højstemt nervesystem.
Uranus er ikke alene uaspekteret – dvs. den dominerer personen – men er quinidicile med Venus og MC. Igen en insisteren – nærmest som en tvangstanke om – at udtrykke sin meget specielle sans for æstetik og at skabe kunst, som skal projiceres ud til offentligheden. Her ser vi karrieren, her er forklædningens mester.

Venus, hersker over 8. hus – seksualitet – kraftfuldt forbundet med Uranus – giver en speciel og forfinet æstetik. Hersker også over 3. hus, hvilket betyder kommunikation, formidling af æstetik. Er nær MC – igen karriere og projektion i offentligheden af kunstneriske udtryk.

Det hele står i horoskopet, og hos David Bowie ser vi samme historie gentaget igen og igen. Der må være noget om det!


Men billedet er ikke helt udfyldt. Med Jupiter i Skorpionen havde David Bowie en fornemmelse for en mission i livet og med både Venus og Jupiter i 9. hus, bliver egne meninger og livsfilosofi af største betydning.  De kommer til at dominere hans liv, for Jupiter er uaspekteret.
Med 9. hus er fokus er også på udlandet – han har i boet i Tyskland, Schweiz og har i mange år boet i USA.

Konklusion:
Han har gjort hvad han ønskede at gøre – på sin måde og på den bedste måde. Hans død var ikke forskellig fra hans liv. Det var et kunstværk -”a work of art”. Toni Visconti (en af hans venner) i www.rollingstone.com

Ved en astrologisamtale bliver du klogere på
hvordan du kan udfolde dine iboende muligheder.

Translate »