Jakob Ellemanns horoskop
Mick Jaggers horoskop
16. august 2022
Lars Løkkes horoskop
26. oktober 2022

Jakob Ellemanns horoskop

Jakob Ellemann er klar til til posten som statsminister.

På skærmen giver han med sit ironiske smil et lidt kejtet indtryk – men virker som en flink fyr og mere troværdig end sin far Uffe Ellemann, som ikke blev statsminister i 1998.

På Wikipedia får vi at vide, at militæret har fyldt en del i hans liv. Som værnepligtig fra han var 19 år og sluttede som kaptajn, da han var 27 år i 2000 (Sa ☽ Asc) den sidste tid i Bosnien.

Erhvervsjura har også været en stor del af hans liv, HA i jura i 1999, cand. merc. jur. i 2002 og juridisk rådgiver i forskellige virksomheder 2000 – 2011. Til forskel fra mange af hans kolleger i Folketinget har han dermed i alt 19 års erfaring fra arbejdslivet.

Feb 2007 – da Karen Jespersen blev medlem – meldte han sig ud af Venstre (Sa ♇ ☌ IC)  i protest mod tonen i udlændige debatten; men meldte sig ind igen i 2009 (Sa ☉ ☌ IC), da Lars Løkke blev formand.

Blev folketingsmedlem 2011 (MC ☌ ☉), politisk ordfører 2015 (MC ☌ ♇) og formand for Venstre 21.9. 2019 (Sa MC = ☉/☽, Tr ♅ ☌ MC og sp ☽ ☌ ♂).

Er nu gift for anden gang og har to børn. Hans far Uffe Ellemann døde 18.6.2022 (sa  og tr ♄ = Asc).

Men har han det, der skal til; har han pondus til at blive statsminister?

Lad os se, hvad denne psyko-astrologisk analyse kan fortælle.

Vi kender ikke Jakob Ellemann’s fødselstidspunkt – vi har kun dagen 25.9.1973.

Jeg har fundet frem til kl. 2,13, som er det tidspunkt, der ser ud til at passe godt med det indtryk, vi har af ham og med de vigtige begivenheder i hans liv, som fremgår af Wikipedia.

Horoskopet viser os, at Mars (militæruddannelsen og – karrieren) og Jupiter (jura-uddannelsen og – karrieren) er meget fremhævede med deres spændingsaspekter til MC og derfor bekræfter MC-IC aksens placering og dermed fødselstidspunktet, som også bekræftes af de astrologiske aspekter foroven til begivenhederne i hans liv.

Venus danner sammen med Mars og Jupiter et meget stærkt T-kvadrat, som betyder, at Jakob Ellemann kan have succes med at skabe rette relationer mellem mennesker – afdramatiserer og harmoniserer med sin afvæbnende og ironiske attitude.
Dette mønster betyder faktisk også karisma, X-faktoren, potentialet – som med stor magnetisk charme kan projiceres ud i offentligheden.

Jakob Ellemann har Solen i Vægtens tegn, hvis kvalitet netop er ønsket om samarbejde og at møde andres behov.
Månen er i Jomfruens tegn – et analytisk og stærkt intellekt samt behovet for at være korrekt og at have indsigt.
Kombinationen betyder, at man skaber fred og harmoni med fornuftige argumenter. Hans lidt firkantet måde, forklares ved, at en naturlig, social respons erstattes af indstuderede ”passende” detaljer (Lewi Grant: Heaven Knows What).

Mars’ og Jupiters aspekter til MC peger på lederpotentialer og bekræftes af Ascendanten i Løvens tegn. Herskeren her er Solen i 2. hus – man bruger sig selv på en konstruktiv måde til at skabe fysiske resultater (MC i Tyren og det faste kors).

Solen kvadrat Saturn
Tyder på store ambitioner – intet tillades at komme imellem én selv og det, man vil opnå. Med andre ord – et meget kontrolleret menneske. Saturn står også for faren, som nok har indskærpet betydningen af alvor, pligt, ansvar og konsekvens i den unge Jakob.

Moren har også haft en dominerende indflydelse (☊ =☉, ♄, ♇). Her er et livstema, som handler om uafklarede ting i barndomshjemmet (mange planeter i den nedre halvbue).

Solen konjunktion Pluto
Pluto handler om transformation – et dybtliggende psykisk kompleks skal forløses, som i de unge år kan opleves som angst – ofte i forbindelse med tab af ens nære og kan med tiden transformeres til store indre ressourcer, som kan vise sig som styrke, magt og offentlig projektion.

Saturn og Pluto er de to stærkeste planeter og kan, når de er sammen med Solen eller Månen, betyde lavt selvværd, (herskeren over 2. hus er tillige i stærk udviklingsspænding og Saturn er i 11. hus). Når denne udfordring mødes og bearbejdes kan et meget stærkt menneske komme til syne! Men først efter et meget hårdt arbejde, for Pluto forstærker Saturns ansvars- og pligtfølelse.

Merkur er også i Vægten og i 3. hus, hvilket antyder store kommunikationsevner – man tænker objektivt, håndterer og forener mange synspunkter – men har næppe nogle selv!
Konjunktionen til Uranus betyder et højspændt nervesystem og et nyskabende, hurtigt, skarpt og oplyst sind, som bare vil projicere sig ud til offentligheden (♅ q MC – Uranus quindicile MC).

Med tre vigtige midtpunkter AS/MC, ☽/☿ og ♂/As i AP – Aries Punktet (0° kardinal) har han let ved at:

 • føre sig selvsikkert frem i offentligheden, som et naturligt udtryk for sin identitet
 • kommunikere ud fra sig selv
 • hævde sig selv på en naturlig måde

Månen er tillige i 2. hus – et behov for en arbejdsstruktur, der tillader offentlig fremtræden og den er oriental, hvilket betyder et potentiale for at fortælle folk, hvad der er vigtigt og hvad de bør gøre samt er trigon til Mars – harmonisk handlekraft og kontrol – og til MC – en naturlig del af karrieren.

Alt i alt ser vi potentialer for:

 • offentlig fremtræden
 • kommunikation og samarbejde
 • at skabe fred og rette relationer
 • lederrolle
 • lærerrolle

Om disse potentialer realiseres og bliver til ressourcer afhænger af om han kan omdanne et lavt selvværd – at ville, at turde og at kunne hvile i sig selv i overbevisningen om at have fortjent det og at have ret til det.

Hvordan ser hans chancer ud ved valget 1. november 2022?
Rigtig gode! – fordi:

 • Sa ♄ ☌ Asc
 • sa ♇ ☐ Asc
 • Sa ☊ ☌ Dsc
 • Sa♀  ☐  ☉ og ☌ ☊
 • Tr ☊ = ♀
 • Tr ☿ ☌ IC ( = MC)

Kan han frigøre sig fra Venstres og højrefløjens sædvanlige asociale indstilling, kan han samarbejde over midten og skabe velfærd og social retfærdighed til gavn for hele riget og dets indbyggere – vil jeg satse på ham.

Ved en astrologisamtale bliver du klogere på
hvordan du kan udfolde dine iboende muligheder.

Translate »