Brixtoftes horoskop
Selvværd
8. juli 2021
Astroudsigt 2022
2. januar 2022

Brixtoftes horoskop

Jeg har lige set DR’s tre udsendelser om Peter Brixtofte, kendt som en farverig borgmester i Farum Kommune 1985-2002 – en såkaldt bykonge.

Den 1. udsendelse viser en glad og populær mand. Smilende går han igennem Farum Bycenter, ven med alle: Hej Peter – lyder det. Han huskede ikke alene alles navne, men kunne også spørge ind til deres familie.

Alle var glade.

  • Pensionisterne var glade for deres gratis 2 ugers ferierejser til Spanien på kommunens regning. De fik nye venner, mod på livet igen og kunne spare kommunen for udgifter til medicin og hjemmehjælp.
  • Skolebørn og deres forældre var glade for deres gratis computere, der skulle sende dem ind IT-tidsalderen.
  • Sportsfolk og fodboldentusiaster fik et helt nyt kæmpe sportsstadion – Farum Arena med restaurant, hotel og en international fodboldklub – FC Nordsjælland i Superligaen.
  • Indvandrere kom i arbejde via et særligt integrationsprogram.
  • Restauratører var glade for den store omsætning, som Peters både officielle og uofficielle møder, incl. frokoster og masser af dyr rødvin førte med sig.
  • Forretningsfolk og entreprenører var glade for øgede omsætning og fordelagtige aftaler med kommunen.
  • Peter Brixtofte var glad – afholdt, vellidt og fik sin vilje igennem til byrådsmøderne

Jo – der var mange glade mennesker i Farum i de år.

I 2. episode fik vi at vide, at pengene til alt dette bl.a. kom fra Farum-modellen – kommunen sælger kommunale bygninger og anlæg og bruger pengene til løbende udgifter samt leje til de nye ejere.

I 2002 revnede ballonen. Medierne afslørede skandaler omkring Brixtofte og Farum Kommune: Brixtoftes store udgifter til repræsentation og forbrug af meget dyre vine, overskridelser af det kommunale repræsentationsbudget, hemmelige lån, sammenblanding af kommunens, Farum Boldkub og FC-Nordsjællands økonomi, returkommission og vennetjenester, o.m.m.

Peter Brixtofte nægtede at acceptere dommen på 2 års fængsel, som han fik i 2006, mente ikke at have gjort noget forkert. Ankede til landsretten, som lagde 2 år oven i og til Højesteret, som stadfæstede de 4 år, hvilke han afsonede fra 2007 til 2011.

3. episode viste Peter Brixtoftes næste store deroute. Var flyttet fra sit hus ind i en lejlighed, vennerne var forsvundet. Man så ham hver dag gå rundt i Farum med sin gule Nettopose med et par flasker vin, kun meget få hilste, han blev mere og mere alkoholiseret og blev til sidst fundet død i sin lejlighed i 2016, 66 år gammel.

Hvordan kunne det gå så galt? Det hele står i hans horoskop!

.

Med ganske få penselstrøg kan vi male hans portræt.
Vores øjne fanges straks af Venus og Jupiter ved MC.
Venus – behov for gode relationer til andre, for at skabe fred og harmoni. Meget forstærket af Jupiter – optimisme, entusiasme, gavmildhed – knyttet til karrieren og projiceret ud i offentligheden via MC.

Derefter fanges vores øjne af de mange planeter i du-siden. Det antyder stor opmærksomhed for andre og deres velbefindende, vil så gerne hjælpe – ofte for selv at få accept og anerkendelse. (Vigtigt at være rimelig bevidst om sig selv og i kontakt med sine behov!) Vi bemærker i denne forbindelse, at Pluto er i 4. hus, hvilket antyder problemer i barndomshjemmet. Vi ser, at herskerne over 4. og 10. hus også er i spænding – ej anerkendt af forældrene. Herskerne over 1. og 2. hus er også i spænding, kunne tyde på problemer med identitet og selvværd. Saturn kvadrat Solen peger i samme retning. Værd at bringe op ved en astrologisamtale.

Med kombinationen af Solen i Skytten og Månen i Jomfruen findes praktiske måder, hvorpå store ideer kan realiseres.

Solen – identitet og formål i livet – er i 7. hus, dvs. den offentlige personlighed, der tiltrækker andres værdsættelse og er i kvadrat til Mars-Saturn: Ambitioner om at løse problemer – men også energi til at kontrollere og dominere, som let bliver til frustreret energi, når det ikke lykkes. Ambitionen er knyttet til personlig værdighed – intet tillades at hæmme ambitionen. Hvilken rolle har faren spillet her?
Her vil også være et emne at tage op i en astrologisamtale.

Vi bemærker også at Ascendanten er i Tvillingernes tegn – kommunikation, herskeren her er Merkur i 8. hus – kommunikere og formidle (formøble?) andres penge.
Hvis man ønsker udvikling og at have det godt med sig selv, er her et arbejde med at transformere kvaliteten af planeter i 8. hus. Merkur kan derfor transformeres til at øge bevidstheden – dvs. sætte ord på og formidle en dybere forståelse.

Vi bemærker, at Måne i Jomfruens tegn er i trigon til Merkur – fokus på kommunikation forstærket.

Merkur er tillige 0° i Stenbukken. En planet 0° i et kardinalt tegn (Stenbuk, Vædder, Krebs, Vægt) betyder, at andre let ser dens kvalitet, dvs. kommunikation og offentlig eksponering – igen gentages.

Uranus (MC-hersker) overfor giver store, utraditionelle og måske vilde planer!

Uranus danner også et quindicile (165°) aspekt – den stiplede linje – til Solen. Så at ville være og skabe noget særligt – kan siges ligefrem at være i hans DNA!

Men hvad med alkoholismen – glæden ved rødvin? Det kan en fremhævet Neptun forklare. Neptun siges at være ”oriental” – dvs. er den planet, der står op over Ascendanten lige før Solen.

Neptun står bl.a. for idealisme, sensitivitet, store drømme og en vis tendens til at ville flygte fra virkeligheden ved at medicinere sig selv – bl.a. ved alkohol, afhængighed. Og karrieremæssigt – et behov for at hjælpe andre.
Neptun hersker tilmed over 11. hus – håbet at modtage kærlighed, venskaber, sociale grupper og klubber. Den er i 6. hus – helbredet!

Venus og Jupiter fremhævet peger også på overdreven indtag af søde sager (herunder vin) hvilket jo kan forårsage diabetes og leverproblemer. Skyttens tegn og Jupiter hersker forøvrigt over leveren!

Så jo – det hele står i horoskopet!

Med et fødselstidspunkt på et helt klokkeslet kl. 15,00 vækkes astrologers mistro – at tidspunktet er afrundet.

Men det ser umiddelbart ud til at holde:

  • Solar Arc Neptun over Descendanten 2002, da han går af som borgmester.
  • MC = Merkur (8. hus) i 2008, hvor Højesteret stadfæster 8 års ubetinget fængsel.
  • Tr Mars går over MC 8.11 2016.

Konklusion
Peter Brixtoftes liv centrerede sig om at skabe gode relationer og at sørge for andre – det var nærmest livsvigtigt for ham (Pluto quindicile/165° Venus-Jupiter).
På dette punkt kan man sige, at sjælens hensigt med hans inkarnation er mødt, for den esoteriske hersker over Ascendanten er netop Venus.

Men det ser ud til, at han har levet i sin helt egen drømmeverden, når han førte sig så voldsomt frem og ikke kunne se, at have gjort noget galt.
De store ambitioner, bl.a. knyttet til at bevise sit værd, kan – sammen med Neptun – have blændet ham? Vi må her huske, at motivet ikke var at berige sig selv – men at få accept og anerkendelse.
Måske er bolden givet op til fokus på personlig og åndelig udvikling næste gang?

Ved en astrologisamtale bliver du klogere på
hvordan du kan udfolde dine iboende muligheder.

Translate »