Astroudsigt 2021
Astroudsigt December 2020
29. november 2020
Selvværd
8. juli 2021

Astroudsigt 2021

Med dette Nyhedsbrev startes en ny cyklus. Jeg sender ikke mere nyhedsbrev ud hver måned om den kommende måneds astrologiske aspekter, for det vil i så fald  handle om fuldmåner og nymåner, planeter vil mødes og skilles.

Når der er særlige astrologiske aspekter, kan jeg ikke holde mig tilbage, men må skrive om det eller når jeg har noget særligt på hjerte. Når der er emner som presser sig på, kommer der et nyhedsbrev.

Før vi ser hvad januar 2021 og hele 2021 kan byde på – tager vi lige et

Tilbageblik på 2020.
Med de to stærkeste planeters møde – Saturn og Pluto i Stenbukkens tegn 12. januar, forstærket af Jupiter og Mars senere på året – forventede vi blotlæggelse af skyggesider i psyke, organisationer, samfund og regeringsledelser.
Og ja – disse forventninger blev til fulde indfriet, men ingen havde forestillet sig, at en verdensomspændende corona epidemi ville være værktøjet, der skulle belyse de evige temaer om magt og magtudøvelse samt skismaet mellem den enkeltes frie livsudfoldelse og hensynet til andre.

Astrologisk startede 2020 egentlig et par dage før årsskiftet med en Solformørkelse (ekstra stærke energier, som speeder det hele lidt op) 26.12.2019, som var i spænding til Uranus i Kinas horoskop, hvilket kan være med til at forklare den pludselige og store effekt, som Covid 19 virusset fik.

Når man tidligere skulle forklare hvordan hele verden hænger sammen på et dybere plan, brugte man metaforen om
Sommerfugleeffekten: Når en sommerfugl basker med vingerne i i Brasilien kan det udløse en tornado i Texas, USA.
For fremtiden virker det mere overbevisende at bruge
Flagermuseffekten: Når en flagermus basker med vingerne i Wuhan, Kina kan det udløse en epidemi i hele verden!

Vores regering i Danmark udviste heldigvis rettidig omhu for borgenes ve og vel.
Andre landes regeringer viste mindre omhu, hvilket millioner af mennesker betalte for med deres liv og pårørende med deres savn.
I nogle 3. verdens lande står valget dog mellem at dø af sult eller af Corona.
USA fremstod som et 3. verdensland med mange, mange flere døde pr. indbygger end andre lande. Med et sundhedssystem og et samfund, der ikke er for fattige – især sorte, som ydermere udsættes for såkaldt strukturel racisme med hyppig politibrutalitet til følge. Stor splittelse i befolkning og ledelse – et land i opløsning?

Vores statsminister kritiseres for at være for egenrådig, for ikke i en sådan krisetid at inddrage de andre partier.
Ved Marienborg mødet i 8.5. så vi hvordan de andre partiledere var placeret som skakbrikker på græsplænen med regeringslederen residerende på balkonen.

Med Minkskandalen – der bare voksede dag for dag (havde de bare brændt de døde dyr!) – fik vi en lektion om ulemperne ved en autoritær ledelsesstil – nemlig, at informationer fra niveauerne under holdes tilbage, ingen tager ansvar, de trækker sig – tilbage står lederen ensom og isoleret. Der er koldt på toppen!

Vi erindrer, at Mars i Mettes horoskop er meget fremhævet – konjunktion til MC og kvadrat til Ascendanten. Mars handler bl.a. om selvhævdelse og magtudøvelse og er endnu mere fremhævet i Løvens tegn. Her hedder det, at indehaveren af horoskopet tror at kunne slippe afsted med hvad som helst, hvilket denne som regel også kan!
Trump har tilsvarende Mars i Løven og også stærkt fremhævet. Stalin havde Mars i Skorpionens Tegn – også stærkt fremhævet. Nu kender jeg ikke Inger Støjbjergs fødselstidspunkt – det kunne være sjovt at se Mars’ position i hendes horoskop.
Det betyder ikke, at alle mennesker, der har Mars fremhævet, er magtmennesker og diktatorer – det afhænger af deres udviklingsniveau.
Magt korrumperer – hedder det. Hvis du kunne bestemme det hele, hvad kunne du så tænke dig at rette op på? Hvad ville andre mon sige om dig efter f.eks. 2 år?

En sådan verdensomspændende epidemi bidrager til fortællingen om, at jorden er i en overgangsfase mellem to tidsaldre – Fiskenes og Vandbærerens Tidsalder (se mere herom i næste nyhedsbrev), fra en følelsesbaseret og materialistisk orienteret til en mere intellektbaseret og helhedsorienteret.

Denne overgangsfase – afslutning af en epoke eller mere akademisk formuleret – dekonstruktion af den gamle verdensorden – ser vi bl.a. af:
• Plutos forløb igennem Stenbukkens Tegn (2008 – 2024), hvor ledelse, samfund og økonomi har været i fokus
• Trumps præsidentskab – forsøg på afvikling af demokratiet som styreform
• Saturns, Plutos Jupiters og Mars’ møder i Stenbukkens tegn i det forløbne år
og har udstillet skyggesider ved den gamle verdensorden.

Jupiter og Saturns mødes ca. hver 20 år.
De sidste 800 år er det sket i jordtegn – Tyren, Jomfruen og Stenbukken. Fokus har været på det praktiske liv, som er blevet gjort lettere med opfindelser, maskiner, teknik, teknologi, elektricitet og elektronik osv. Vi har fået skibe, toge, fly, biler, vaskemaskiner, elektrisk og elektronisk udstyr til hjem og have.

Den 21.12. 2020 mødtes de i Vandbærerens tegn og det skulle starte en ny 200 års mødecyklus i lufttegn – Vandbæreren, Tvillingerne og Vægten – dvs. i intellektets og tankernes verden.
Vandbærerens tegn indebærer nyskabelse, originalitet og humanisme. Nytænkning og nye måder at opfatte livet på – måske vil nye dimensioner i livet åbnes for os? En stærkere sans for social retfærdighed kunne være et første skridt ind i Vandbærerens Tidsalder – emnet for næste nyhedsbrev.
Computere, smartphones, internettet, sociale medier, elektriske bile og brintbiler osv. – er kun begyndelsen! Vi kan ikke forestille os de nye opfindelser og nye måder at gøre det på. Måske kan ny teknologi løse klimakrisen for os? Ligesom vaccinen snart får bugt med Coronaen!
Jeg tror, vi må indstille os på at leve mere ansvarligt med mindre forbrug – i samklang med naturen og Jorden.

Måske ville man med en sådan Coronavirus i fremtiden satse mere på sundhed og forebyggelse ved at styrke immunforsvaret vha. af sund ernæring, vitaminer og mineraler osv. end at vente på, at folk bliver syge og så finde medicinen.
At forebygge må stadig være at foretrække end at helbrede – det er også meget billigere. Men selvfølgelig vil medicinalindustrien miste indtægter.

 

Mange tror, at vi med Jupiter og Saturn i Vandbærerens tegn, så er kommet ind i Vandbærerens Tidsalder. Det er vi ikke. Men et lille skridt er det. Det handler næste nyhedsbrev netop om.

Om 4 år – i 2024 kommer Pluto endeligt ind i Vandbærerens tegn og forbliver der de næste 20 år til 2044. Dermed får vi endnu et skub.

 

ASTROUDSIGT FOR 2021
Mens 2020 var præget af Saturn-Pluto i Stenbukkens tegn og med de fleste planeter retrograde – indadvendthed, tilbagetrukkethed, restriktioner og eftertænksomhed – vil 2021 blive præget af Jupiter-Saturn i Vandbærerens tegn – nytænkning og Saturn kvadrat Uranus i Tyren – genopbygning, dog ikke uden udfordringer.

Planeternes positioner i 2021
• Jupiter i Vandbærerens tegn året ud, dog juni – august i Fiskenes tegn
• Saturn i Vandbæreren ml. 6 – 13 °
• Uranus i Tyrens tegn ml. 10 – 14 °
• Neptun i Fiskene ml. 20 – 23 °
• Pluto stadig i Stenbukkens tegn 24 – 26 °
Disse planetpositioner er mest af interesse for dem, der har Sol, Måne, Asc og MC og deres herskere inden for disse grænser.

6.1. Mars går ind i Tyrens tegn til 3.marts. Stabiliserer og fremmer praktiske løsninger, hvilket vaccinerne kan være udtryk for. Møder Uranus 20.1.

13.1. Nymåne i Stenbuk sammen med Pluto.
Pluto opfordrer os intenst til at gå dybt ned i underbevidstheden og overveje, hvor vi kan justere på vores livsvej. Tag dette alvorligt og beslut dig for at åbne for din personlige styrke, som Pluto også handler om.

Jupiter, Saturn, Merkur i Vandbærer – i kvadrat til – Uranus og Mars i Tyren.
En kompleks konfiguration, der kan betyde nytænkning og overraskende, uventet tilgang til problemer.
Det bliver nok en vanskelig periode for jorden. Menneskers konstruktive tanker kan bidrage til, at det nok går.

14.1. Uranus direkte sammen med Mars – overraskende og store hændelser.

17.1. Jupiter kvadrat Uranus i Tyrens tegn.
Begge planeter handler om frihed, vækst og opbrud fra fastlåshed og at stå stille.
Udfordrer traditionen og lader frisk energi strømmer ind.
Man har det ikke godt med restriktioner og begrænsning af fri livsudfoldelse.
Vi kan derfor forvente utilfredshed og uroligheder.

Husk – at planeterne ikke gør noget! De påvirker med deres energi menneskers følelser og nervesystemer og det kan få mennesker til at handle – især hvis de er i deres følelsers vold!

Vær derfor omhyggelig med, hvordan du reagerer på verden lige nu.
Jo mere vi alle tager ansvar for vores holdninger, tanker, ord og handlinger – jo bedre for jorden og dens indbyggere.
Vores nærmeste enestående redskab er at bevare roen, styrke sindsro og brug sind og tanker til at visualisere en stærk, sund og kærlig verden.

20.1. Mars møder Uranus i Tyrens tegn. Endnu mere energi og en periode med ustabilitet, usikkerhed og nok nødvendige ændringer.

Bidens præsidentperiode begynder netop denne dag. Med Uranus forstærket og Pluto fremhævet i USA’s horoskop er starten på endnu utraditionel periode med ustabilitet og bump på vejen – men på en anden måde end de foregående fire år. Vil hans reformer – som Obamas blev det – helt blive blokeret af republikanerne i senatet?

Saturn er i kvadrat til Uranus i Tyrens tegn hele året – februar, juni, december
og kan betyde ustabilitet og uro og måske ikke længere en passiv offentlighed, der finder sig i at blive kostet rundt med af en corona virus, nu er vaccinen kommet!
Man kan også forestille sig, at økonomiske spørgsmål bliver presserende, f.eks. skal regningen for hjælpe- og støttepakkerne, kompensationerne og vaccinerne vel betales.
Tidligere var Folketinget meget nøjeregnende med om nye lovforslag indebar udgifter – Hvor skal pengene komme fra? – hed det sig.
Og hvor skal pengene komme fra nu? Hvem skal betale? Befolkningen i form af højere skat og nedskæringer? Men dette er nok en gammeldags ”Stenbukke-måde” at tænke på – måske kan det løses ved en ny ”Vandbærer-måde” – f.eks. ved kreativ bogføring? Rente- og afdragsfrie lån?

Glæd dig til næste nyhedsbrev – det handler om Vandbærerens Tidsalder.

Ved en astrologisamtale bliver du klogere på
hvordan du kan udfolde dine iboende muligheder.

Translate »